Elektrisk lås

Ved bruk av adgangskontroll eller automatisk åpning av en dør.

Elektrisk lås

Elektriske lås benyttes hovedsaklig i ytterdører hvor det stilles høye krav til sikkerhet, og som vanligvis innebærer en enklere avlåsing på dagtid. Motorlåser benyttes ofte som nattlåser styrt via alarm i adgangssystemet. S olenoidlås, elektrisk sluttstykke og magnetlåser benyttes ofte som daglås og styres helt eller delvis av adgangssystemet og eller brannalarm. Dette på grunn av brukervennlighet, brann og rømning. Avlåsing for rømningsikker og brukervennlig på dagtid. 

Motorlåser egner seg der det stilles strenge krav til sikkerhet. Forsikringsgodkjente motorlåser kan også benyttes i rømningsdører. Motorlåser kan leveres med analoge eller krypterte signaler. 

Krypterte signaler for FG kl. 3, 4 og 5 Analoge signaler for FG kl. 2A og 2B 

Solenoidlås er en elektromekanisk lås for elektronisk åpning og låsing av en dør som normalt erstatter mekanisk låskasse. Solenoidlåser benyttes i hovedsak som daglås eller som rømningslås i både utvendige og innvendige dører. 

Elektriske sluttstykker har en allsidig anvendelse. Det finnes modeller for porter, entredører, sluseløsninger, brannklassifiserte dører, rømningsdører med eller uten dørautomatikk. Det finnes elektriske sluttstykker i de fleste ulike klasser. Fra de helt enkle til varianter for både brann, rømning. Dette gjør at sikkerhet og økonomi kan vurderes mot behov. Det finnes i rettvendt funksjon, låst uten spenning. Omvendt funksjon, åpen uten spenning, holdes låst med kontinuerlig tilførsel av spenning, og åpner ved spenningsbrudd. Benyttes for det meste i rømningsdører. Listetrykk, ett el.sluttstykke som har eller tåler listetrykk åpner selv om det er press på døra. Der det er behov for et styresignal til alarmsentral, dørautomatikk e.l. kan en få tilbakemelding på avlåsningens tilstand. Det være seg signal når en falle er eller ikke er i El.sluttstykket, eller full tilbakemelding på lukket og låst eller åpen lukket signal.

Magnetlåser brukes til avlåsing av rømningsdører, porter og vinduer. Magnetlås er produkter i omvendt funksjon og blir ulåste så fort spenning brytes. Da får man øyeblikklig åpning av f.eks. rømningsdører. Noen varianter kan også benyttes utendørs. Securitron magnetlåser er 100% vanntette og rustfri.

Andre løsninger vi leverer

Sjekk hvilke ulike løsninger vi leverer for å finne det som passer deg best.

shield
Cliq Remote

Nøkkelen med adgangsrettigheter.

city
Dørautomatikk

Dørene som skal åpne automatisk.

lock
Mekaniske låser og sylindrer

Det mekaniske alternativet