Fra lærling til serviceleder i Arexa

Admin
15. mar 2024 | 6 min read

Fra lærling til serviceleder i Arexa

I sikkerhetsbransjen går utviklingen fort, og pågangen for å levere til stadig flere kunder vokser hver dag. Derfor er vi hele tiden på jakt etter flere gode hoder som vil være med oss på reisen fremover. Noen kommer til oss når de ønsker nye utfordringer og utnytte sitt fulle potensiale, andre kommer til oss som lærlinger fra skolebenken. Vi ser stor verdi i å hente inn flinke og engasjerte lærlinger, og hjelpe dem med å vokse og utvikle seg innenfor sikkerhetsfaget.

Vi hjelper lærlingene med å tilegne seg ny og fremtidsrettet kunnskap, samtidig som vi gir dem mye rom til å velge selv hva slags retning de ønsker å gå på lang sikt. Til gjengjeld får vi den hjelpen vi trenger, så vi ser absolutt på det som en vinn-vinn-situasjon. En av disse flinke fremoverlente folkene som ble med på laget er Chander Braathen.

Chander begynte som lærling hos oss i november 2018. To og et halvt år senere bestod han fagprøven med karakteren meget vel bestått. Derfra jobbet han som tekniker frem til februar 2024 hvor han fikk ny rolle som operativ serviceleder i en alder av 23 år. En imponerende reise!

Vi satte oss ned med Chander for å høre tankene hans om hvordan det har vært å være lærling og jobbe hos oss her i Arexa.

Hvorfor ville du bli lærling innenfor telekommunikasjonsmontørfaget?

«Jeg har fra en tidlig alder vært interessert i teknologi og data. Når jeg skulle starte på VGS, ble det derfor et naturlig valg å søke på elektrolinjen.»

«Mens jeg gikk på videregående, var jeg på utplassering hos et par forskjellige sikkerhetsaktører. Jeg følte dette traff interessene mine veldig godt, ettersom jeg fikk jobbe fysisk, men også mye med data.»

Hvorfor valgte du Arexa?

«Da jeg gikk VG2 datateknologi og elektronikk, møtte jeg Svein H. Dahle på opplæringskontoret OTDE. Det var da jeg først fikk høre om firmaet, som på den tiden het GK Sikkerhet.»

«Dette var et nytt firma under GK paraplyen, og jeg ble raskt veldig interessert i firmaet, da det hørtes ut som en veldig spennende mulighet. Dette var uten tvil et firma jeg ønsket å jobbe for.»

Hvordan var det å være lærling i firmaet?

«Helt ærlig ble det en humpete start, men det var ingenting som ikke lot seg løse med litt ståpå-vilje og litt hjelp. Til tider ble jeg "kastet ut på dypt vann" og måtte jeg lære meg en del ting på egen hånd, men med gode kollegaer som jeg kunne samarbeide med og lene meg litt på, gikk det alltid bra til slutt.»

«Det var selvfølgelig litt prøving og feiling på veien, men det er jo sånt man må regne med i arbeidslivet, og noen ganger er det jo også sånn man lærer best. Da er det godt å jobbe i et firma hvor det er god takhøyde, og det er det her hos Arexa. Tiden som lærling her var en spennende reise som jeg har fått veldig mye ut av.»

Hvordan er utviklingsmulighetene i Arexa?

«Utviklingsmulighetene i Arexa er akkurat sånn man ønsker at de skal være. Det er opp til den enkelte å si hva de ønsker å oppnå, og hvis man gjør det, vil Arexa gjøre sitt beste for å legge til rette for at du kan oppnå det. Her får man gode muligheter til å vokse, og spesialisere seg faglig.»

Hva synes du er bra med å jobbe i Arexa?

«Jeg synes det er flott at vi har et så stort fokus på kundetilfredshet. Vi prioriterer kvalitet, og at jobben skal gjøres nøye og ordentlig. Det føles utrolig godt å vite at vi gjør en god jobb, og høre at kundene blir fornøyde.»

«Jeg setter også veldig stor pris på å få frihet under ansvar, og ha muligheten til å gjøre en forskjell hver dag. Det er noe av det beste ved å jobbe i Arexa.»

Ville du anbefalt andre å søke jobb hos Arexa?

«Definitivt. Hvis du har fokus på å levere kvalitetsarbeid og er ute etter en spennende og variert hverdag der du kan utvikles, kan Arexa være noe for deg. Det er veldig givende å spille en viktig rolle i et voksende firma, hvor man har muligheten til å forme sin egen hverdag og arbeide med de fremste løsningene på markedet.»

«Sikkerhet er et utrolig interessant fagfelt som alltid er i utvikling og aldri vil slutte å være relevant. Så jeg føler også at jeg har en veldig trygg jobb i denne bransjen, så lenge jeg holder meg på ballen og fortsetter å lære nye ting.»

Andre nyheter du kan lese